Hoe bouw je een multifunctionele researchomgeving voor duurzaam voedsel? Unilever legt de lat hoog met een open complex, gericht op interactie met wetenschappers en studenten. Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects, dat de nieuwe transparante manier van innoveren door Unilever reflecteert, haalt het BREEAM Outstanding niveau. Vanwege de korte bouwtijd is gekozen voor veel prefab.
Inside out en Outside in. Dat was het motto waarmee Unilever aan de slag is gegaan bij het nieuwe Global Food Innovation Centre in Wageningen. Vanwege de opgave om het verschil te maken in de wereldwijde voedselvoorziening, wordt de interactie met de Wageningen Universiteit als essentieel beschouwd. Alles staat in het teken van de uitdaging om in 2050 de wereld te kunnen voorzien van voedsel, waarvoor een groei van zeventig procent gerealiseerd moet worden. Dat vraagt om een systeemverandering naar plantaardige voeding aldus Serpil Tascioglu, Director Foods Transformation Unilever Wageningen. Want doorgaan met produceren op de huidige wijze vergt twee planeten extra.
Lees meer op:
https://www.bouwwereld.nl/project/veel-prefab-bij-bouw-food-innovation-centre/